Binnenland
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ben je doof of slechthorend en heb je spoedeisende hulp nodig? Dan kun je met speciale software vanaf je computer, tablet of smartphone bellen met het alarmnummer 112. Met de software kun je bellen via tekst, spraak én beeld. Dit noemen ze ook wel Total Conversation. Op dit moment is Signcall de enige aanbieder van deze software in Nederland.

Vernieuwd
Sinds vandaag is 112 voor doven en slechthorenden vernieuwd. Door de vernieuwing is 112 beter bereikbaar. Ook kan de medewerker van de 112-centrale zien wie er belt en wat het adres van de beller is. Let op: de 112-centralist kan alleen het adres van de beller zien als hij hiervoor toestemming heeft gegeven. Als de beller hiervoor toestemming geeft, dan kun hij in geval van nood beter geholpen worden.

Vergoeding door zorgverzekeraar
Ben je doof of slechthorend en wil je hier ook gebruik van maken? Neem dan een Signcall-abonnement. Het abonnement wordt meestal volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Het valt ook niet onder het eigen risico. Het gebruik van deze software is dan dus gratis. Vraag hier een abonnement aan.