Binnenland
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rotterdam heeft slechtziende, blinde, slechthorende en dove sporters veel te bieden. John Stoop, oprichter van Running Blind en zelf sporter met een visuele beperking, overhandigde het eerste exemplaar aan Netty Dorrestijn en Miranda Marijnissen. De eerste is managing director van het Rotterdams Oogheelkundig Instituut en de tweede Manager Wonen & Dagbesteding bij Koninklijke Visio.

Elaine den Exter, ernstig slechthorend geboren en lid van Rotterdam Atletiek, schonk het eerste exemplaar aan Alice Geessinck en Carianne Goumans. Geessinck is regiodirecteur van de Koninklijke Auris Groep, die speciaal (voortgezet) onderwijs biedt voor kinderen met een gehoorbeperking of taalontwikkelingsstoornis. Goumans was tot voor kort voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Doven Sportbond.

Rotterdam Sport op Maat heeft de informatieboekjes samen met de Koninklijke Visio, Koninklijke Auris Groep en de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond en vertegenwoordigers namens de auditief en visueel beperkte sporters ontwikkeld. Hiermee willen de organisaties aantonen wat Rotterdam te bieden heeft qua sport- en beweegactiviteiten voor jong en oud met deze beperkingen. De sportaanbieders die genoemd worden in de boekjes beschikken over begeleiders die veel ervaring hebben met kinderen en volwassenen met deze beperkingen. Het uitbrengen van de boekjes is weer een mooie stap vooruit in het helpen van de doelgroep bij het vinden van een passende sport.