Doofblinden
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Het is de zoveelste keer dat Olga op het zebrapad bij haar in de straat aangereden wordt. Via haar dochter vertelt ze met gebarentaal wat er gebeurde.

"Ik heb heel lang gewacht bij het zebrapad. Pas toen de auto's stopten, durfde ik over te steken." De scooter reed gewoon langs de wachtende auto's af en zo over Olga's voet. Die is nu zwaar gekneusd.

Huilend naar huis
In haar eentje wist Olga, zo goed en zo kwaad als het ging, thuis te komen. Haar dochter schrok toen haar moeder huilend binnenstrompelde. Ze nam haar mee naar de huisarts die concludeerde dat de voet zwaar gekneusd was.

Nog erger vindt dochter Sonja het dat haar moeder nu niet meer alleen de straat op durft. "Het kleine stukje zelfstandigheid dat ze nog had is haar afgepakt."

Levensgevaarlijk
Volgens dochter Sonja van Esch is het levensgevaarlijk in hun straat. "Sinds ze de 30 km-borden weg hebben gehaald wordt er veel te hard gereden en een zebrapad zou heilig moeten zijn, maar iedereen rijdt hier gewoon door. Ik vind het respectloos."

Omdat Olga ook slechtziend is, kon ze geen goede beschrijving van de scooter geven. De politie wil daarom graag in contact komen met de automobilisten die het ongeluk zagen gebeuren.

Bron: Omroep Brabant

 

logo-signcall

logo batterijtotaal.nl